Omgeving

Westergeest ligt aan de rand van het Nationaal Landschap Noordelijke Friese Wouden tussen de Swimmer en de Strobosser Trekvaart vlakbij Dokkum en Kollum en op een half uur afstand van zowel Groningen als Leeuwarden. Het gebied leent zich goed voor mooie tochten op de fiets, wandelend en met de kano.

U kunt uw eigen fiets meenemen en stallen in onze schuur. Maar u kunt ook een fiets bij ons huren. Westergeest ligt midden in een gebied met historische wandelpaden. Via oude paden loopt u routes die dateren van eeuwen her. Wandelkaarten en fietskaarten zijn in het bed en breakfast aanwezig.

Het Nationaal Park Lauwersmeer ligt op fietsafstand. Een uniek park dat een scala aan mogelijkheden biedt om heerlijk te recreëren. Zwemmen, surfen, zeilen, wandelen, vogels kijken; het kan er allemaal. Zie ook de website van het Nationaal Park Lauwersmeer: https://lauwersmeer.groningen.nl

Op 8 kilometer afstand ligt Dokkum, de meest noordelijk stad van elf Friese steden. In het historische centrum vindt u knusse winkeltjes, mooie terrassen en lekkere eethuisjes. U kunt een stadswandeling maken over het Bolwerk waarbij een bezoek aan de Bonifatiuskapel niet mag missen.

Het gezellige centrum van Kollum nodigt uit tot winkelen. Zowel Groningen als Leeuwarden zijn zowel met de auto als met de trein (station Buitenpost) uitstekend bereikbaar. En wat dacht u van een dagje naar een van de Waddeneilanden Schiermonnikoog of Ameland.

In ons B en B ’t Skoalhûs ligt een informatiemap met ideeën voor uitstapjes in de buurt.